Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze voorwaarden. - Sluiten

Hoe voorkom je als MKB’er cyberaanvallen in 2019?

Wil je weten hoe je cyberaanvallen in 2019 voorkomt? Zodat je bestanden, klantgegevens en financiële gegevens niet in bezit komen van cybercriminelen. In dit artikel leer je hoe je cyberaanvallen als MKB’er voorkomt en welke acties je kunt ondernemen. Lees verder.

 

 

Hoe voorkom je als MKB’er cyberaanvallen in 2019?

Cyberaanvallen voorkom je als ondernemer door de nieuwste ICT systemen te gebruiken en je beveiliging te verhogen. Oude ICT systemen en matige beveiliging maken het MKB een makkelijk doelwit voor cybercriminelen. Ik hoor je denken, hoe pak ik dat aan en moet ik dan nieuwe systemen aanschaffen?

 

Moet ik dan nieuwe systemen aanschaffen?

Als MKB’er kun je beter geen nieuwe ICT systemen aanschaffen. Het aanschaffen van nieuwe ICT systemen is voor MKB’ers financieel nadelig. De ontwikkelingen gaan te snel, je investering in nieuwe techniek is binnen een jaar weer verouderd. In plaats van nieuwe systemen aanschaffen, kun je professionele ICT netwerken van ICT bedrijven gebruiken. Je gebruikt de nieuwste technieken, beroepsmatige beveiliging en betaald alleen voor de capaciteit die je gebruikt. Wil je het systeem uitbreiden of verkleinen? Dan veranderen de kosten met je mee. Zo voorkom je een flinke investering en profiteer je van extra veiligheid tegen cyberaanvallen.

 

 

En hoe verhoog ik verder mijn beveiliging?

Je verhoogt je beveiliging als MKB’er met  two-factor authentication en DDoS protection.

Two-factor authentication
Two-factor authentication is methode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om toegang te krijgen tot een account. Hoe dit werkt? Je logt bijvoorbeeld in op je laptop met je gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna ontvang je een sms op je telefoon met een code, die je op je laptop in moet voeren. Als je cybercriminelen je wachtwoord van je laptop kraken, krijgen hierdoor nog steeds geen toegang en blijven je bestanden, klantgegevens en financiële gegevens op een veilige plek.

DDoS Protection
DDoS Protection is een service die je beschermt tegen DDoS aanvallen van cybercriminelen. Deze service filtert en analyseert het internetverkeer naar je server. Kwaadaardige malware blokkeert DDoS Protection voordat deze de server bereikt. Zo voorkomt DDoS Protection dat kwaadaardige malware op de server terecht komt, waardoor de server kan crashen en alle gegevens verloren kunnen gaan.

 

 

Cyberaanvallen in 2019 voorkom je als MKB’er dus door..

Gebruik te maken van de nieuwste ICT technieken. Hiervoor kun je professionele ICT netwerken gebruiken van ICT bedrijven. Je voorkomt dan een flinke investering, gebruikt de nieuwste technieken inclusief beroepsmatige beveiliging en bent flexibeler. Je beveiliging verhoog je met een Two-factor authentication en DDoS Protection. Gebruik de tips uit het artikel en doe er je voordeel mee.

Veel succes met het voorkomen van cyberaanvallen en verbeteren van je ICT beveiliging.