Een simpele strategie om aantallen ICT problemen te verlagen.
ICT problemen.. vrolijk word je daar natuurlijk niet van. In dit artikel leggen we je uit hoe je eenvoudig het aantal ICT issues kunt verlagen. De strategie bestaat uit drie stappen. De eerste stap lichten we meteen voor je toe.
1. Leg een extra internetverbinding aan
E-mailen, werken in de cloud, VoIP telefonie.. noem het maar op. Allemaal nieuwe oplossingen waar veel bedrijven mee werken. Fijne oplossingen.. zolang je verbinding met het internet hebt natuurlijk. Dat betekent dat verbinding met het internet steeds belangrijker is geworden. Om te voorkomen dat je bedrijf zonder verbinding komt te zitten, raden we je daarom aan om extra internetverbinding aan te leggen. De mogelijkheden?
1. Ziggo Kabel
2. ADSL
3. Glasvezel verbinding
4. 4G (of binnenkort 5G)
2. Maak gebruik van professionele servers
Investeren in kwaliteit voorkomt een hoop ellende. Toch is de investering in een professionele server voor veel bedrijven niet rendabel. Een betere optie is het huren van een gedeelte van een server van een ICT partij.
Wanneer je ICT infrastructuur met beheer uitbesteedt maak je gebruik van de professionele apparatuur van een externe partij. Zelf investeren in apparatuur is hierdoor niet nodig. Het onderhoud, beveiliging en monitoring van de apparatuur voert het ICT-bedrijf uit, waardoor veel ICT problemen voorkomen kunnen worden.
3. Zorg voor een goede beveiliging
Verhoog je beveiliging en voorkom hiermee cyberaanvallen. Je verhoogt je beveiliging als MKB’er met two-factor authentication en DDoS Protection.
Two-factor authentication
Two-factor authentication is methode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om toegang te krijgen tot een account. Hoe dit werkt? Je logt bijvoorbeeld in op je laptop met je gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna ontvang je een sms op je telefoon met een code, die je op je laptop in moet voeren. Als je cybercriminelen je wachtwoord van je laptop kraken, krijgen hierdoor nog steeds geen toegang en blijven je bestanden, klantgegevens en financiële gegevens op een veilige plek.
DDoS Protection
DDoS Protection is een service die je beschermt tegen DDoS aanvallen van cybercriminelen. Deze service filtert en analyseert het internetverkeer naar je server. Kwaadaardige malware blokkeert DDoS Protection voordat deze de server bereikt. Zo voorkomt DDoS Protection dat kwaadaardige malware op de server terecht komt, waardoor de server kan crashen en alle gegevens verloren kunnen gaan.
ICT problemen verlaag je dus door..
Een extra internetverbinding aan te leggen. Hierdoor blijf je verbonden met het internet zodra je provider een storing heeft. Verder verlaag je het aantal storingen door gebruik te maken van professionele servers. Investeringen zijn niet noodzakelijk, samenwerkingen met ICT-bedrijven zijn hiervoor een optie. Ten slotte is het belangrijk je beveiliging op orde te hebben. Two-factor authentication en DDoS Protection kunnen je hierbij helpen, want zij verlagen de kans op cyberaanvallen.
Succes met het toepassen van de drie stappen om je ICT problemen te verlagen.
Al meer dan 10 jaar helpt Weservit bedrijven bij het opzetten, verbeteren en onderhouden van ICT-omgevingen. Wil jij een vrijblijvend advies ontvangen over jouw ICT-omgeving? Vraag dan de Quickscan aan op www.weservit.nl/quickscan of neem contact op via de contactpagina. We helpen je graag op weg naar een betrouwbare ICT-omgeving.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]