Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze voorwaarden. - Sluiten

Prijsstijging Microsoft 365 beperken? Kom in actie vóór 1 maart 2022.

Microsoft verhoogt prijzen CSP-licenties

De afgelopen jaren is Microsoft 365 enorm uitgebreid, waardoor gebruikers van oneindige mogelijkheden profiteren. Vanaf 1 maart 2022 gaat er wat veranderen. Voor het eerst in tien jaar verhoogt Microsoft de prijzen van haar Microsoft 365-abonnementen. Bovendien worden abonnementstermijnen geïntroduceerd.

Hoe ziet deze prijsstijging eruit en welke gevolgen heeft dit voor jou als gebruiker? En nog belangrijker: welke acties kun je ondernemen? In dit artikel zetten we de belangrijke veranderingen voor jou op een rijtje.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Wereldwijde prijsverhoging

Microsoft voert verschillende prijsverhogingen door die wereldwijd gaan gelden. Dit is alleen van toepassing voor zakelijke en commerciële gebruikers. En dus niet voor consument- of onderwijsabonnementen.

Per 1 maart 2022 vindt een prijsverhoging van veelgebruikte licenties plaats:

Microsoft product Verhoging (per gebruiker)
Office 365 Plan E1 25%
Office 365 Plan E3 15%
Office 365 Plan E5 10%
Microsoft 365 Business Basic 20%
Microsoft 365 Business Premium 10%
Microsoft 365 Plan E3 15%

Dit betekent een gemiddelde prijsstijging van 10%. Afhankelijk van de gekozen contractperiode kan dit soms oplopen tot 30%.

Extra toeslag bij maandelijkse afname

Wens je gebruik te blijven maken van de flexibele inzet van Office 365 licenties? En wil je de mogelijkheid blijven houden om deze maandelijks op- en af te schalen? Dat kan. In dat geval zal er een toeslag gaan gelden van 20%.

Kort samengevat betekent dit dat je kunt kiezen uit twee abonnementstermijnen:

1 maand
Je hebt de mogelijkheid om het aantal licenties iedere maand te wijzigen. Dit is dan ook 20% duurder.

12 maanden
Een jaar lang een vast bedrag per maand (tegen het huidige tarief als je dit vastlegt vóór 1 maart 2022). Hierbij is opschalen wel mogelijk.

Wat moet ik nu doen?

Microsoft biedt de mogelijkheid om Office 365 licenties vóór 1 maart 2022 te verlengen op basis van de bestaande (lagere) prijzen. Op deze manier kun je nog 12 maanden profiteren van de huidige prijzen. Dit wil zeggen:

  • Gedurende de vastgelegde abonnementsperiode van 12 maanden staat de prijs vast;
  • Vermindering van het aantal licenties kan vanaf 72 uur na activatie alleen plaatsvinden aan het einde van de looptijd, dus respectievelijk na 12 maanden;
  • Ophogen van het aantal licenties is tussentijds wel toegestaan, deze lopen dan mee in de bestaande looptijd van het abonnement;
  • Facturatie kan maandelijks blijven plaatsvinden;
  • Na deze 12 maanden zal de prijsverhoging actief worden;
  • Voor het einde van de looptijd neemt Weservit contact op om de wensen te bespreken en eventuele wijzigingen door te voeren.

Wil je meer weten over de impact die de prijsverhogingen met zich meebrengt? En wil je dit zoveel mogelijk beperken? Neem vóór 1 maart 2022 contact met ons op. Wij helpen je graag!