Techniek
Weservit gebruikt de meest geavanceerde techniek in combinatie met de laatste generatie hardware om zo optimale prestatie van je systemen te generen.
Weservit gebruikt de meest geavanceerde techniek in combinatie met de laatste generatie hardware om zo optimale prestatie van je systemen te generen.
De meest krachtige en nieuwste hardware verzekeren je van topprestaties voor je netwerk. De laatste generatie DELL-servers met SSD-opslag maken je toegangstijd super snel. Optimale kwaliteit voor topprestaties!
Weservit maakt gebruik van de laatste generatie Dell-servers. Hiermee ben je verzekerd van optimale kwaliteit. Het bijbehorende DDR4-geheugen is momenteel het snelste geheugen verkrijgbaar. In plaats van de traditionele bewegende schijven met delen, maakt Weservit gebruik van de revolutionaire SSD-opslag waarbij data gelijktijdig geschreven en gelezen wordt, wat de toegangstijd super snel maakt.
Onze krachtige Dell-hardware zorgt voor topprestaties! De Dell PE 730XD Nodes is top of the line hardware. In combinatie met het DDR4 geheugen en de pure SSD-opslag is de keuze voor de techniek van Weservit de beste in de markt.
99.9 procent uptime bereik je niet zonder top netwerk. Daarom heeft Weservit optimaal geïnvesteerd in een hoogwaardig netwerk dat zowel nationale als internationale verbindingen garandeert. Als één van de verbindingen faalt, zal er automatisch overgegaan worden op een ander pad dus nooit paniek of downtime. Weservit waarborgt hiermee continue kwaliteit en uptime van jouw website.
Weservit gebruikt voor de stroomvoorziening van de datacenters een ringaansluiting. Deze aansluiting is aangesloten op het vaste stroomnet. Als de vaste stroomvoorziening opeens uitvalt, dan worden je servers en installaties via een no-break stroomfeed voorzien van stroom. Zo kunnen de datacenters van Weservit minimaal 50 uur onafhankelijk van de vaste stroomvoorziening blijven functioneren.
Specificaties
Vanuit de racks lopen er vanuit de hoofdverdelers twee gescheiden stroomcircuits naar het vaste stroomnet. Het ene circuit loopt short-break direct vanaf de hoofdverdeler en het andere circuit loopt no-break via de UPS-installatie. Dit no-break circuit is een redundant uitgevoerd (N+1) UPS systeem, voorzien van twee generatoren. Het voorziet je server en je installaties van elektriciteit als de stroomvoorziening via het vaste stroomnet zou wegvallen.
Meestal wordt een storing in een datacenter veroorzaakt door UPS-schakelfouten. Daarom kiest Weservit Dataplace ervoor om de stroomfeeds niet allebei aan te bieden via een no-break UPS-systeem. Door het no-break én short-break systeem is de continuïteit van de stroomvoorziening altijd gewaarborgd.
Een belangrijk onderdeel van een datacenter, is de stroomvoorziening. Ons datacenter is, via een ringaansluiting, aangesloten op het vaste stroomnet. Mocht de vaste stroomvoorziening wegvallen, dan worden uw servers en installaties via een no-break stroomfeed voorzien van stroom. Ons datacenter is zodanig ingericht, dat het minimaal 50 uur lang onafhankelijk van het vaste stroomnetwerk kan functioneren.
Specificaties
Voor de aansluiting op het vaste stroomnet lopen er vanuit de hoofdverdelers twee gescheiden stroomcircuits naar de racks. Het ene circuit loopt short-break direct vanaf de hoofdverdeler; het andere circuit loopt no-break via de UPS-installatie. Dit no-break circuit is een redundant uitgevoerd (N+1) UPS systeem, voorzien van twee generatoren. Het voorziet uw server en installaties van elektriciteit wanneer de stroomvoorziening via het vaste stroomnet wegvalt.
Het merendeel van de storingen in datacentra wordt veroorzaakt door UPS-schakelfouten. Om deze reden kiest Dataplace ervoor om de stroomfeeds niet beide aan te bieden via een no-break UPS-systeem. Door te kiezen voor no-break én short-break is de continuïteit van de stroomvoorziening altijd gewaarborgd.
In een datacenter is de koeling of airconditioning van groot belang. Door de aanwezigheid van de grote hoeveelheid servers zou de temperatuur zonder koeling al snel (veel) te hoog oplopen. Verbruikte stroom wordt immers in warmte omgezet. Ons datacentrum kiest, indien mogelijk, dat wil zeggen tot een buitentemperatuur van 14 °C, voor een indirecte vrije koeling, een zeer energiezuinige en daardoor milieuvriendelijke manier van koelen. Door middel van drycoolers wordt de buitenlucht gebruikt voor de koeling.
Wanneer de buitentemperatuur zich niet leent voor een volledige indirecte vrije koeling, wordt er overgeschakeld naar het zogenaamde mixbedrijf. De koeling wordt dan verzorgd door een combinatie van vrije koeling en conventionele koeling door middel van een koudemiddel. Is het buiten 24 °C of warmer, dan wordt er overgeschakeld naar conventionele koeling.
Redundante regeling
Het reguleren van de temperatuur is natuurlijk belangrijk, maar ook luchtvochtigheid speelt een essentiële rol. In ons datacenter wordt dit gereguleerd tussen 40% en 60%. Voor een optimale dienstverlening is gekozen voor een volledig redundante uitvoering van de regulatiesystemen. In geval van een defect of onderhoud van de koeling blijft uw kritische IT-infrastructuur verzekerd van een optimale omgevingstemperatuur. Op de datavloer zijn cold corridors te vinden: geïsoleerde gangen die de gereguleerde luchtstroom op efficiënte wijze verzorgen.
In het huidige internettijdperk is digitale beveiliging een groot goed. Natuurlijk heeft de beveiliging van uw kritische IT-infrastructuur de allerhoogste prioriteit. Ons datacenter is streng beveiligd en voldoet aan de hoogste beveiligingscertificaten. Zo beschikt het datacenter over het ISO 27001 :2008 certificaat, wat garandeert dat de (digitale) informatiebeveiliging volledig op orde is. Ook beschikt het datacenter van Checkmydesign over BORG 4. Dit certificaat toont aan dat ook de fysieke beveiliging van het terrein, pand en datavloer(en) gegarandeerd is.
Digitale beveiliging
Als uw servers gevestigd zijn in ons datacenter in Alblasserdam, dan wilt u natuurlijk dat uw vertrouwelijke (bedrijfs)gegevens niet in handen van onbevoegde derden vallen. Het is dan ook van groot belang dat u kunt vertrouwen op de beste digitale informatiebeveiliging die voorhanden is. Onze beveiligingsexperts garanderen de digitale veiligheid van al uw gegevens.
Fysieke beveiliging
Daarnaast beschikt het terrein over een goede fysieke beveiliging, door middel van een hekwerk voorzien van powerfence en een aantal toegangspoorten. Bij deze poorten wordt strenge bezoekerscontrole uitgevoerd. Toegang tot het terrein kan alleen verkregen worden op basis van een toegangspas of –code. Om toegang te krijgen tot de datavloeren is een toegangspas in combinatie met een vingerafdruk noodzakelijk. Het volledige terrein, inclusief pand en datavloeren, wordt in de gaten gehouden door middel van ruim 50 videocamera’s.
Uw bedrijfskritische IT-infrastructuur moet gewaarborgd zijn op het gebied van continuïteit. De bedrijfsvoering mag immers niet in gevaar komen. In ons datacenter worden de nodige preventiemaatregelen genomen om deze continuïteit te kunnen waarborgen. Te denken valt bijvoorbeeld aan brandpreventie. Het uitbreken van brand in het datacenter zou immers tot grote, misschien zelfs onherstelbaar grote, schade kunnen leiden. Dataplace stelt dan ook de allerhoogste eisen op het gebied van brandpreventie. Dit om ervoor te zorgen dat uw servers en installaties geen gevaar lopen.
Systemen
Om het uitbreken van een brand te kunnen voorkomen, zijn alle datavloeren en technische ruimtes voorzien van een redundant brandalarmsysteem: het zogenaamde Very Early Smoke Detection Alarms systeem (VESDA). Dit systeem detecteert stof- en roetdeeltjes in de lucht, en alarmeert op een vroeg moment bij enige dreiging. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zal de zuurstofconcentratie door gasblussing dusdanig worden verlaagd dat het vuur snel dooft. Hiervoor wordt Argonite gebruikt, een gasmengsel van Argon en stikstof. Dit gasmengsel wordt onder hoge druk opgeslagen en, wanneer er brand zou uitbreken, automatisch in de ruimte gespoten. Door deze manier van brandbestrijding ontstaat er geen (water)schade aan de apparatuur. U bent bij WeservCloud dus verzekerd van brandpreventie van het allerhoogste niveau.
De connectiviteit van een datacenter is van groot belang. Binnen ons datacenter wordt de connectiviteit voorzien door middel van drie volledig gescheiden glasvezelpaden naar de grote hubs in Amsterdam. Tussen Rotterdam en Amsterdam ligt eveneens een glasvezelverbinding, waardoor een zogenaamde glasvezelring onstaat; een uitstekende basis voor connectiviteit.
Connectiviteit brengt regelmatig lastige vragen met zich mee. Onze professionals op het gebied van connectiviteit kunnen u op dit gebied volledig ontzorgen. Met hun opgebouwde kennis en ervaring in de netwerkwereld kunnen zij de connectiviteit volledig voor u verzorgen.