3 tips voor prettig thuiswerken

Het coronavirus houdt ons al een geruime tijd onder de duim. Voor vele is thuiswerken een van de weinige opties om het werk voort te zetten. We hebben drie tips voor jullie op een rijtje gezet om het thuiswerken prettiger en veiliger te maken. En als ICT-ers beginnen we natuurlijk met de veiligheid. Lees verder.

 1. Zorg dat je thuiswerkplek goed beveiligd is

Voorkomen is beter dan genezen. Zo ook met prettig thuiswerken. Als je lekker je project aan het afronden bent wil je natuurlijk niet gestoord worden door een hack of een foutmelding.  Bekijk daarom of:

 – de nieuwste beveiligingsprogramma’s op je computer staat;
– er een goede antivirus-software op je computer staat;
– alle programma’s up-to-date zijn;
– je netwerk verbinding beveiligd is.

Gecheckt? Mooi. Goed bezig! Dan kunnen we door naar je werkplek.

 2. Zorg voor een goede werkplek

Stay home stay fit. En om fit te blijven is een goede werkplek noodzakelijk. Zorg voor een goede ergonomie. Ergonomie? Ja, dat is een moeilijk woord voor de juiste afstelling tussen je bureau, bureaustoel, toetsenbord en scherm.

De juiste afstelling vind je hier.

Afstelling juist ingesteld? Dan wordt het tijd om contact te leggen met je collega’s met video bellen.

 3. Video bellen

Je zult het waarschijnlijk wel gemerkt hebben. Je pakt stiekem toch wat vaker mis op je collega’s dan je zou denken. Een vraagje hier. En opmerking daar. Gelukkig is er technologie die je eenvoudig dichterbij elkaar kan brengen. Zelf zijn we erg te spreken over Microsoft Teams.

Microsoft Teams

Microsoft Teams helpt je om samen te werken op afstand. Met Microsoft Teams kun je met elkaar chatten, videobellen en  groep vergaderen. Zeker over het groep vergaderen horen we goede verhalen. In het begin is het even wennen, maar dat gaat snel!

We begrijpen heel goed dat je liever op je werk bent dan hele dagen thuis. We hopen dat je je voordeel kunt doen met bovenstaande tips en dat we binnen een maand allemaal weer veilig naar het werk kunnen. Voor nu, stay strong stay fit. Let op je gezondheid.