Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze voorwaarden. - Sluiten

48% lagere telefonie kosten met Weservit VoIP bij Bike+

Al jaren belde Bike+ via ISDN. Tot ze begin dit jaar het bericht ontvingen dat KPN stopt met ISDN. Ze moesten op zoek naar een alternatief. Ze stelde ons de vraag: hoe kunnen we dat het beste aanpakken? Lees onze aanpak, waarmee Bike+ 48% bespaarden op telefonie kosten.

 

Bellen via Weservit VoIP

Steeds meer bedrijven bellen via het internet. Ze stappen over naar VoIP. Met VoIP gebruik je de nieuwste technieken tegen flexibele abonnementen. Vaak goedkoper, constanter en maandelijks opzegbaar. In het gesprek met Bike+ bleek dat ze extra mogelijkheden wilden zoals:

1. een keuzemenu
2. doorverbinden
3. een onbeperkt aantal lijnen.

Na een kort gesprek verwachtten we dat Bike+ met Weservit VoIP 41% aan telefonie kosten kon besparen.

 

 

48% aan telefonie kosten besparen

Voor Bike+ was dit een mooi moment om over te stappen naar de VoIP oplossing van Weservit. Hiervoor hanteren we een vereiste: een stabiele internet verbinding. Al snel bleek dat de huidige verbinding niet voldeed. We besloten samen om een stabiele redundante verbinding aan te leggen.

We legden eerst een nieuwe internetverbinding aan. Toen deze was aangelegd besloten we een 4G netwerk in de winkel aan te sluiten. Mocht de internetverbinding tijdelijk wegvallen, schakelt de telefonie automatisch over op het 4G netwerk. Ze merken daar dus niets van.

Toen alle voorbereidingen waren getroffen, hebben we op dinsdag (toen de winkel gesloten was) de telefonie omgezet van ISDN naar VoIP. Vanaf dat moment konden ze gebruik maken van een keuzemenu, eenvoudig doorverbinden en een onbeperkt aantal lijnen.

 

Bedankt voor het vertrouwen!

Enkele maanden later blijkt dat de VoIP telefonie stabieler, gebruikt Bike+ meer opties en daarbij besparen ze 48% aan telefonie kosten. We bedanken Bike+ voor het vertrouwen. We wensen het hele team van Bike+ veel plezier met de nieuwe Weservit VoIP oplossing en kijken uit naar de samenwerking in de toekomst.