De Môskant kiest voor een nieuwe cloudoplossing

De Môskant is al bijna 20 jaar een vertrouwd adres in de regio Lith voor particuliere en zakelijke Verzekeringen & Hypotheken. Om ook de komende 20 jaar klanten optimaal te bedienen vond Bart het tijd voor een nieuwe ICT infrastructuur. Een nieuwe manier van werken waarmee De Môskant haar klanten nog beter kan bedienen.

 

 1. Uitdaging De Môskant

Bart vertelde ons tijdens de kennismaking dat ze bij De Môskant op de traditionele manier werken. Dit is een manier die we op veel plekken tegenkomen. Het bedrijf werkt op een lokale (verouderde) server. Deze is niet meer up-to-date. De back-up is daardoor niet goed is ingeregeld en de server is storingsgevoelig. De oplossing voor bedrijven die met een lokale verouderde werken is vaak eenvoudig.

 

 2. Oplossing Weservit

De oplossing
Ze maken de stap naar de cloud. De kosten zijn lager, de veiligheid hoger en de cloud biedt je meer flexibiliteit. Je betaalt alleen voor hetgeen je gebruikt. Een back-up staat standaard ingesteld. Je kunt altijd en overal bij je bestanden en een extra account toevoegen is binnen een paar klikken geregeld.

Werkwijze Weservit
Ook Bart was enthousiast over de nieuwe oplossing. Hij zag kansen voor Môskant en gaf ons de opdracht om de overstap naar de cloud in gang te zetten. De eerste stap was de hele ICT omgeving (documenten, e-mail, systemen etc.) exporteren uit de huidige omgeving. Deze hebben we daarna geïmporteerd in de nieuwe cloud omgeving. Op die manier weten we zeker dat er geen documenten verloren gaan. Toen de hele cloud omgeving stond ingesteld hebben we samen met Bart een moment gekozen om de ICT om te zetten. Bart gaf de voorkeur aan de vrijdag en we hebben de omzetting toen in één dag kunnen realiseren. De medewerkers van De Môskant hebben daarna een instructie gekregen zodat ze maandag gewoon weer aan de slag konden.

 

 3. Het resultaat: een cloudoplossing op maat

De Môskant maakt met de cloudoplossing van Weservit gebruik van een moderne ICT oplossing waarmee ze jaren vooruit kunnen. We bedanken Bart voor het vertrouwen en wensen Bart en zijn team veel plezier bij het gebruik van de cloud oplossing. We kijken uit naar een prettige de samenwerking de komende periode.

 

Al meer dan 10 jaar helpt Weservit bedrijven bij het opzetten, verbeteren en onderhouden van ICT-omgevingen. Wil jij een vrijblijvend advies ontvangen over jouw ICT-omgeving? Vraag dan de Quickscan aan op www.weservit.nl/quickscan of neem contact op via de contactpagina. We helpen je graag op weg naar een betrouwbare ICT-omgeving.