Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze voorwaarden. - Sluiten

ICT omgeving voor een nieuw kantoorpand

In 2017 is Kapteijns BV Sloop- en Grondwerken gestart met de bouw van een nieuw kantoorpand met een extra loods. Eigenaar Raymond zocht een ICT partij voor het inrichten van de ICT in zijn nieuwe kantoor. Een partij die de ICT zo kon inrichten dat hij er de komende jaren geen omkijken naar zou hebben. Een leuk project om aan te pakken en waar we met trots op terugkijken. We wensen Raymond en zijn team veel plezier op de nieuwe locatie met de nieuwe ICT omgeving. Onze aanpak lees je hier.

Om voor Kapteijns een ICT omgeving aan te leggen waar ze in de toekomst geen omkijken meer naar hebben moest op vier onderdelen actie ondernomen worden. Deze onderdelen waren:

– Het aanleggen van de internetvoorziening (inclusief optie tot tweede internetlijn)
– Leveren en installeren van nieuwe werkplekken (computers, schermen, muis, toetsenbord)
– Leveren en installeren van nieuwe VoIP telefonie
– Omzetting van oude omgeving naar Office 365

 1. Aanleggen van internetvoorziening

Met een kantoorpand zonder internet kom je tegenwoordig niet zo ver meer. De eerste stap was dan ook het aanleggen van de internetvoorziening. We hebben ervoor gekozen om een internetverbinding met Ziggo te realiseren en een tweede lijn klaar te leggen zodat Kapteijns deze optie altijd nog kan gebruiken. Daarna hebben we het Wifi netwerk met twee access points aangelegd zodat elke werknemer overal op elk device verbinding kan maken met het internet.

 2. Leveren en installeren van nieuwe werkplekken

Naast het aanleggen van de internetvoorziening hebben we nieuwe computers, schermen, muizen en toetsenborden besteld voor de werkplekken. We hebben voor Kapteijns twee tabletcomputers geadviseerd en besteld. Raymond en zijn werkvoorbereider kunnen deze eenvoudig loskoppelen en meenemen naar locaties waar het werk plaats vindt. De werkplekken zijn hiermee allemaal voorzien van de nieuwste hardware zodat Kapteijns hier geen omkijken meer naar heeft.

 3. Leveren en installeren van VoIP telefonie

Net als vele andere MKB’ers heeft Kapteijns de stap gemaakt naar VoIP telefonie. Doordat Kapteijns met meerdere toestellen wil bellen en ISDN er over een jaar mee stopt was dit een mooi moment om over te stappen naar VoIP. We hebben alle 1200 contactpersonen overgezet en de nieuwe telefooncentrale naar de wensen van Kapteijns geïnstalleerd. Doordat ze van de nieuwste apparatuur gebruik maken kunnen ze nu met een draadloze headset op meerdere werkplekken gebruik maken.

 4. Omzetting naar Office 365

Wie altijd, overal op elk moment wil kunnen werken en klaar wil zijn voor de toekomst stapt over naar Office 365, zo ook Kapteijns. We hebben de bestanden omgezet en de cloud omgeving zo ingericht dat bestanden, e-mail en agenda samen gedeeld kunnen worden. Met versiebeheer worden verschillende versies (tot maximaal 500 versies) van bestanden bij Kapteijns automatisch opgeslagen. Per ongeluk een bestand of een map verwijderd? Ook dat is geen probleem, deze bestanden of mappen kan Kapteijns tot 93 dagen terugzetten.

 

Het resultaat bij Kapteijns

Het nieuwe kantoor van Kapteijns is helemaal ingericht met de nieuwe ICT omgeving. Ze kunnen hierdoor altijd, over op elk moment werken. Door het aanleggen van de internetvoorziening, de nieuwe werkplekken, de overstap naar VoIP en naar Office 365 heeft Kapteijns de komende jaren geen omkijken meer naar de ICT. We bedanken Kapteijns voor het vertrouwen en kijken uit naar de verdere samenwerking.

 

Al meer dan 10 jaar helpt Weservit bedrijven bij het opzetten, verbeteren en onderhouden van ICT-omgevingen. Wil jij een vrijblijvend advies ontvangen over jouw ICT-omgeving? Vraag dan de Quickscan aan op www.weservit.nl/quickscan of neem contact op via de contactpagina. We helpen je graag op weg naar een betrouwbare ICT-omgeving.