Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze voorwaarden. - Sluiten

Inrichten van een complete ICT-infrastructuur

Midden in de samenleving, in een prachtige groene woonwijk de Ruwaard, heeft de voormalige basisschool de Elzeneind plaats gemaakt voor het Elzeneindhuis. Een bijzondere kleinschalige woon en dagbestedingsplek voor mensen met een (ernstige meervoudige) beperking. Voor de nieuwe locatie zocht het Elzeneindhuis naar een partij voor het inrichten van de complete ICT infrastructuur. Van hardware tot software en van internet tot noodstroom. Een uitdaging waar Weservit wel raad mee weet.

Het opzetten van een betrouwbare ICT-infrastructuur is een zorgvuldig proces. We beginnen daarom altijd met het opstellen van een plan van aanpak waarin een duidelijk stappenplan inclusief planning staat. Zo ook bij het Elzeneindhuis.

1. Plan van aanpak
Op basis van de behoeften van het Elzeneindhuis hebben we een plan van aanpak opgesteld. Een document waarin alle benodigdheden en een heldere planning  waarmee de deadline gehaald kon worden. Met het uitgebreide plan van aanpak werd het inrichten van de totale ICT infrastructuur een invuloefening. De volgende stappen hebben we hierbij doorlopen.

2. Apparatuur bestellen en aanvragen internetverbindingen
We zijn begonnen met het bestellen van de laptops, printers en wifi systemen die in het plan van aanpak zijn beschreven. Daarna hebben we ook direct twee internetverbindingen bij Ziggo en KPN aangevraagd.

3. Aansluiten internetverbindingen
Toen werd aangegeven dat we konden beginnen zijn we gestart met het aansluiten van de internetverbindingen. De internetverbinding is onmisbaar voor het Elzeneindhuis. De internetverbinding zorgt ervoor dat de patiënten volgsystemen online blijven. Elke ruimte kan door de medewerkers via een intercom op de telefoon worden bekeken. We hebben daarom twee internetverbindingen aangelegd. Een internetverbinding via Ziggo en een internetverbinding via KPN. Wanneer de internetverbinding via Ziggo wegvalt, schakelt het internet automatisch over naar de internetverbinding van KPN. Door deze oplossing blijft het Elzeneindhuis altijd online en kunnen ze hierdoor zorg blijven dragen over de bewoners.

4. Aansluiten wifi netwerken
Bij een internetverbinding hoort natuurlijk een wifi netwerk. Doordat het Elzeneindhuis privacy gevoelige gegevens bezit, zijn er aparte wifi netwerken voor medewerkers, bewoners en bezoekers. De medewerkers hebben een geïsoleerd wifi-netwerk waardoor privacy gevoelig gegevens van de bewoners veilig worden opgeslagen. Door een snelheidslimiet op de andere wifi netwerken in te stellen krijgen de patiënt volgsystemen altijd voorrang.

5. Installeren hardware apparatuur
Tot slot zijn de laptops en printers geïnstalleerd. De medewerkers van het Elzeneindhuis hebben hierna een uitleg gekregen over het gebruik van de laptops en printers. Voor vragen hebben ze onze contactgegevens en bij een storing kunnen we binnen 30 minuten op locatie zijn.

Trots, in samenwerking met..

Mede dankzij prettige samenwerkingen met ’t Traject Heesch, van Lith Electro en Spie staat de ICT infrastructuur als een huis. We willen het Elzeneindhuis bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. We wensen het Elzeneindhuis veel succes met het prachtige zorgconcept. We zijn trots dat we hebben mogen bijdragen aan dit mooie initiatief.

 

Al meer dan 10 jaar helpt Weservit bedrijven bij het opzetten, verbeteren en onderhouden van ICT-omgevingen. Wil jij een vrijblijvend advies ontvangen over jouw ICT-omgeving? Vraag dan de Quickscan aan op www.weservit.nl/quickscan of neem contact op via de contactpagina. We helpen je graag op weg naar een betrouwbare ICT-omgeving.