Meer flexibiliteit door Office 365

TelePage heeft de stap naar Office 365 gemaakt. Enkele maanden geleden draaide alle ICT nog op een eigen server in het pand van TelePage. Een paar weken later beschikt TelePage over een moderne IT omgeving van deze tijd inclusief de flexibiliteit en kostenbesparing die ze voor ogen hadden. Een mooie stap waar Telepage jaren mee vooruit kan.

Een oude server op locatie

De IT omgeving bij TelePage was door de jaren heen verouderd. Ze maakten gebruik van een eigen server in het pand. Een eigen server betekent vrijwel altijd weinig flexibiliteit en een hoog kostenplaatje. Dat zou toch anders moeten kunnen dacht TelePage?

Een flexibele kostenbesparende en moderne IT oplossing voor TelePage

Na een inventarisatie bleek al snel dat de IT inderdaad anders ingeregeld kon worden. Een cloud oplossing op maat paste bij TelePage perfect in het plaatje. Met de Office 365 oplossing zouden ze meer flexibiliteit krijgen, een kostenbesparing bewerkstelligen en beschikken over een moderne IT omgeving waar ze jaren mee vooruit kunnen.

De werkwijze van Weservit

Op basis van de inventarisatie is een plan van aanpak inclusief planning opgesteld. De omzetting bestaat meestal uit drie stappen.

De eerste stap: de gehele IT omgeving (documenten, e-mail, systemen etc.) exporteren uit de huidige omgeving en daarna importeren in de nieuwe omgeving. Zo weten we zeker dat er geen bestanden verloren gaan.
De tweede stap: het omzetten van de oude omgeving naar de nieuwe omgeving. Dit is bij TelePage in het weekend uitgevoerd zodat de medewerkers van TelePage geen last hebben gehad van de omzetting.
De laatste stap: het uitleggen van de nieuwe IT omgeving aan de medewerkers. Na het weekend hebben de medewerkers van TelePage een introductie gekregen over de nieuwe werkwijze. Na een introductie blijven we altijd nog enige tijd op locatie. Pas op het moment dat elke medewerker naar alle tevredenheid aan de slag kan ronden we af. Voor vragen blijven we natuurlijk gewoon bereikbaar.

Het resultaat

Met Office 365 maakt TelePage gebruik van een moderne IT oplossing waar ze nog jaren mee vooruit kunnen. We wensen TelePage veel plezier bij het gebruik van Office 365 en we kijken uit naar een prettige samenwerking voor de komende periode.

 

Wil je een advies over jouw IT omgeving? Vraag dan de Quickscan aan op www.weservit.nl/quickscan. De Quickscan is geheel vrijblijvend. Met de Quickscan wordt de situatie van je bedrijf in kaart gebracht. De Quickscan bestaat uit een kennismaking op locatie en een ICT-scan van je organisatie. Meer informatie over de Quickscan vind je in de brochure.