Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze voorwaarden. - Sluiten

Een nieuwe locatie, een nieuwe ICT omgeving door Weservit

Van Bergen Bouw is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Voor Van Bergen Bouw was dit dan ook het moment om te verhuizen naar een nieuwe locatie. Een perfect moment om het hele ICT netwerk optimaal in te regelen. Van computers en wifi tot het werken met Office 365. Een leuke opdracht waar Weservit mee uit de voeten kan.

 1. Een goed gesprek als basis

Het inrichten van een nieuwe ICT omgeving begint altijd met een goed gesprek. In dit geval met Van Bergen Bouw. Wat vinden jullie belangrijk? Op welke manier werken jullie? En welke opties zijn er om dit zo goed mogelijk in te regelen. In overleg met Van Bergen Bouw hebben we de mogelijkheden besproken en de beste passende oplossing gekozen. Daarna hebben we een planning gemaakt, konden we de hardware bestellen en vervolgens aan de slag.

 2. Aan de slag

In dit geval koos Van Bergen Bouw voor de volgende drie ICT oplossingen:

1. Nieuwe systemen (zoals tekencomputers)
2. Nieuwe hardware voor het netwerk (routers en wifisystemen)
3. Office 365

Voor Van Bergen Bouw zijn er nieuwe tekencomputers besteld. Computers met een juiste videokaart zodat CAD software zonder problemen gedraaid kan worden. Daarbij hebben we nieuwe routers en wifi-systemen besteld zodat Van Bergen Bouw altijd met elk device online kan werken. Ondertussen hebben we een Office 365 omgeving opgezet. Hiermee kunnen ze op elke locatie met elk device bij hun bestanden en e-mail. Ze kunnen op het zelfde moment in dezelfde bestanden en mailboxen werken. De bestanden en mail worden automatisch gesynchroniseerd waardoor dit geen problemen oplevert.

 3. De implementatie

Door de juiste voorbereiding konden we de nieuwe ICT omgeving in één dag bij Van Bergen Bouw implementeren. Een kwestie van het installeren van de nieuwe computers, het overzetten van bestanden op huidige computers naar Office 365 en daarna de werknemers uitleggen hoe de nieuwe systemen werken. Je kunt het je voorstellen dat ook wij een glimlach ons op gezicht krijgen als de werknemer blij zijn met de nieuwe oplossingen.

Bedankt en heel veel succes en plezier op de nieuwe locatie

We bedanken Van Bergen Bouw voor het vertrouwen en wensen ze veel plezier met de Office 365 oplossing, de nieuwe (teken)computers en het nieuwe wifi-netwerk op de nieuwe locatie.

 

Al meer dan 10 jaar helpt Weservit bedrijven bij het opzetten, verbeteren en onderhouden van ICT-omgevingen. Wil jij een vrijblijvend advies ontvangen over jouw ICT-omgeving? Vraag dan de Quickscan aan op www.weservit.nl/quickscan of neem contact op via de contactpagina. We helpen je graag op weg naar een betrouwbare ICT-omgeving.