De drie ICT trends voor het MKB in 2019

Het einde van het jaar komt in zicht. Een moment waarin veel ondernemers beslissen waar ze dit jaar nog in gaan investeren. Ook is dit het moment om te besluiten welke investeringen je het komende jaar begroot.  Een goed moment om de drie belangrijkste ICT trends op een rijtje te zetten. De ICT Trends 2019 zijn:

 

ICT TRENDS 2019 


Trend 1: Nog meer files en steeds meer thuiswerkers

Het groeiende oppervlakte asfalt kan ook de komende jaren de groei van automobilisten niet opvangen. Helaas neemt het aantal files ook in 2019 toe. Steeds meer werkgevers en werknemers kiezen er daarom voor om thuis te werken. Op die manier besparen ze tijd die ze beter kunnen benutten. Bied je werknemers in 2019 de mogelijkheid om thuis te werken. Richt de thuiswerkplek compleet in zodat je werknemers ook thuis veilig en snel aan het werk kunnen. Dit begint met werkplekken in de cloud.


Trend 2: Van oude naar nieuwe structuren

In 2019 verschuift de verantwoordelijkheid steeds verder van werkgever naar werknemer. Het is aan de werknemer om deze verantwoordelijkheid te pakken en de successen te tonen. Bij deze verschuiving horen ook nieuwe structuren en software tools. Op die manier heb je als ondernemer een handvat om te delegeren tegelijkertijd inzicht in de status en resultaten van projecten.


Trend 3: Meer beveiliging met dubbele autorisatie

Steeds meer activiteiten van bedrijven vinden plaats in de cloud. Van het beheren van documenten tot volledige werkplekken. Om hackers tegen te gaan ontwikkelt de beveiliging zich steeds verder. In 2019 gaan we bijvoorbeeld een verdere toename zien twee-factor-authenticatie zien. Dit is een extra beveiliging laag. Documenten, programma’s of werkplekken kunnen alleen worden geopend op apparaten die u vertrouwd. Wanneer je voor het eerst inlogt op een nieuw apparaat, ontvang je een verificatiecode op een apparaat dat u al vertrouwd. Op die manier maak je het steeds lastiger om gehackt te worden.

 

Al meer dan 10 jaar helpt Weservit bedrijven bij het opzetten, verbeteren en onderhouden van ICT-omgevingen. Wil jij een vrijblijvend advies ontvangen over jouw ICT-omgeving? Vraag dan de Quickscan aan op www.weservit.nl/quickscan of neem contact op via de contactpagina. We helpen je graag op weg naar een betrouwbare ICT-omgeving.