In drie stappen als MKB’er naar digitaal werken

Wie kan zich de wereld nog herinneren zonder Coolblue en Bol.com? Het ondernemen voor MKB’ers is de afgelopen jaren flink veranderd. Snelheid is in 2018 de nieuwe standaard en het wordt als ondernemer steeds belangrijker om deze snelheid aan je klanten te bieden. Digitaal werken helpt je hierbij. Lees hoe je dit steeds eenvoudiger kunt aanpakken.

 1. Laat online werkplekken inrichten

De eerste stap naar digitaal werken is het inrichten van online werkplekken. Ik hoor je denken; wat zijn dat en hoe krijg ik een online werkplek? Bij een online werkplek staat er een programma op je computer waar je op in kunt loggen. Als je hier op inlogt kom je op een online bureaublad waar je bestanden, documenten, programma etc. staan. Dit is een plek waar je altijd en overal waar internet is met je laptop en computer op kunt inloggen. Doordat je online werkplek op een online beveiligde omgeving met back-up staat kun je bestanden nooit kwijt raken.

 

Een online werkplek richt een ICT-bedrijf voor je in. Deze maken gebruik van de nieuwste servers met de beste back-up instellingen waardoor je online werkplek veiliger, beter en sneller werkt. Een online werkplek (incl. Microsoft Office, e-mail, opslag en virusscanner) heb je al vanaf 49,99 euro per maand.

 

 2. Deel mappen en documenten 

Zodra werkplekken online staan kun je bestanden en mappen eenvoudig met elkaar delen. Hierdoor werk je bijvoorbeeld altijd in de laatste versie van een bestand. Maar ook wanneer je een vraag krijgt waarvoor je bestanden van een collega nodig hebt zijn deze gewoon toegankelijk. En ben je op locatie bij een klant? Zolang er een internetverbinding is kan je altijd bij al je bestanden.

 

 3. Laat automatische updates uitvoeren

Je werkt vanaf nu altijd in de nieuwste versies van je programma’s. Dit is niet alleen veiliger, het is ook nog eens handiger om allemaal in dezelfde versies van de programma’s te werken. En ben je op zoek naar een oudere versie van een bestand? Dan kan dat gewoon voor je terug gehaald worden in je dagelijkse back-up.

 

Het is een kwestie van tijd voordat alle MKB’ers gebruik maken van de voordelen van online werkplekken. Een perfect moment om over te stappen bestaat niet, ontkomen is op de korte termijn is voor de ambitieuze ondernemer onmogelijk. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf? Stuur ons dat een een berichtje, we helpen je graag op weg.