Deze 6 tips maken jouw laptop weer super snel

Je kent het wel, je laptop is nog geen twee jaar oud en echt snel is hij niet meer. Het opstarten van je laptop duurt steeds langer, het openen van bestanden duurt een eeuwigheid en verschillende bestanden tegelijkertijd open hebben staan is al helemaal geen optie meer. Wil je hier van af? Probeer dan onze schoonmaak of upgrade tips eens. Een snellere laptop is namelijk zo geregeld!

De manieren om je laptop schoon te maken

Je kan je laptop op verschillende manieren schoonmaken. We hebben de meest effectieve en eenvoudige oplossingen voor jullie uitgewerkt.

1. Harde schijf legen

In twee jaar tijd kan je veel met je laptop doen. Het is dan ook niet raar dat je harde schijf aardig vol begint te raken. Via Windows kan je de harde schijf legen via ‘schijfopruiming’. Klik met je rechtermuisknop op de schijf en kies ‘eigenschappen’. Nu kan je voor ‘schijfopruiming’ kiezen. Bevestig je keuze en je computer begint met het legen van overbodige bestanden.

2.Stof in je laptop

Stof in je laptop is een van de grootste boosdoeners voor je ventilatoren. De koeling van de laptop wordt hierdoor minder wat nadelig is voor de prestaties van de laptop. Probeer de beschermkasten van je laptop af te halen. Als dit is gelukt kan je de stof met een stofzuiger weghalen. Probeer voornamelijk het stof bij de ventilatoren en koelingselementen te verwijderen.

3. Investeer in een goede virusscanner

Een goede virusscanner kan wonderen doen. Toch zien we vaak dat juist op de virusscanner kosten worden bespaard. We hebben zelf goede ervaringen met de virusscanner ESET NOD32. Deze virusscanner zorgt ervoor dat virussen van je laptop worden verwijderd maar ook dat je laptop lekker snel blijft presteren. Op deze manier kan de levensduur van je laptop zo maar met een paar jaar verlengen.

4. Gebruik Adblocker

Adblocker zorgt er in eerste instantie voor dat op het internet geen opdringende advertenties krijgt te zijn. Een groot voordeel hiervan zijn de snellere laadtijden en bescherming van uw privacy. Bovendien wordt de kans op malware op deze manier verkleind.

 

Laptop upgraden

1. Harde schijf vervangen door SSD

Als je laptop echt een boost kan gebruiken kan je de harde schijf vervangen door een SSD. Het is mogelijk om de SSD los te installeren maar het is ook mogelijk om de inhoud van je harde schijf te migreren naar de SSD. We raden in het geval van een migratie aan om dit uit te besteden aan een specialist om er zo zeker van te zijn dat er geen informatie verloren gaat. Op deze manier kan de specialist ook beoordelen of het vervangen van de harde schijf voor jou een meerwaarde heeft.

2.Werkgeheugen uitbreiden

Als laatste optie kan je het werkgeheugen van je laptop uitbreiden. We raden ook hierbij aan eerste een specialist te laten beoordelen of het uitbreiden van het werkgeheugen een meerwaarde heeft. Mocht het een meerwaarde zijn is het mogelijk om je werkgeheugen op verschillende manier uit te breiden. Enkele opties zijn: DDR geheugen modules, Dual Channel, DDR2, DDR3, SO-DIMM en het kopen van intern geheugen.

 

We hopen je laptop met behulp van deze tips weer een stuk sneller te kunnen maken. Mocht het niet helemaal gelukt zijn kan je natuurlijk altijd even contact met ons op nemen. Zoals al eerder benoemd: een snellere laptop is namelijk zo geregeld.