Vijf vooroordelen over werken in de cloud

Hoe kan het dat de meningen over werken in de cloud zo verdeeld zijn? Wat zijn de vooroordelen over een online werkplek en wat zijn de ervaringen? We hebben vijf confronterende vooroordelen over werken in de cloud op een rijtje gezet. Met de korte toelichting per vooroordeel krijg jij een beter beeld van een online werkplek, kan je het verschil tussen de feiten en fabels beter onderscheiden en wordt het makkelijker om te bepalen of een werken in de cloud bij jouw onderneming past.


1. Werken in de cloud is niet veilig

Je mag wat mij betreft alles vergeten wat er verder in dit artikel geschreven wordt maar onthoud in ieder geval het volgende: werken in de cloud is enorm veilig. Onthoud dat. Laat ik het op een paar onderdelen toelichten. Veiligheid start met de laatste versie software en het uitvoeren van de laatste beveiligingsupdates. Ik weet dat je weet hoe belangrijk dit is. En toch staat de laatste versie software niet op je werkplek en wordt de beveiligingsupdate niet structureel uitgevoerd. Toch? Met een online werkplek is dit allemaal opgelost. Dit wordt namelijk automatisch voor je uitgevoerd. Daarbij heb je ook alleen toegang via een versleutelde verbinding en wordt er elke dag (of vaker) een back-up gemaakt. Als je veiligheid belangrijk vindt is een online werkplek dus precies iets voor jou.


2. Werken in de cloud is niet voor het MKB

Al ruim vijf jaar geleden zijn de meeste grote organisaties overgestapt naar werken in de cloud. In die tijd was werken in de cloud alleen een oplossing voor de grote jongens. Voor het MKB had werken in de cloud toen al voldoende voordelen maar waren de kosten te hoog. Wat veel mensen nog niet beseffen is het volgende: de kosten van werken in de cloud zijn sindsdien enorm gedaald. Het is zelfs (bijna) altijd goedkoper, meer daarover bij het laatste vooroordeel. Werken in de cloud is daarom de oplossing voor het MKB in 2018.


3. Een online werkplek kost veel tijd om in te richten

Laten we aan dit punt niet teveel tijd verspillen. Een online werkplek richten we vooraf helemaal voor je in. Het omzetten naar een online werkplek voeren we uit op een moment dat je niet aan het werk bent. Daarna lichten we de belangrijkste onderdelen voor je toe. Qua tijd merk je er dus niet veel van.


4. Met werken in de cloud weet je niet wat je kan verwachten

Hoe fijn zou het zijn als je een beter beeld kreeg bij werken in de cloud en een online werkplek? Hoe dat er voor jouw uitziet of als je het zelfs uit kon proberen. Let op: dit is allemaal mogelijk via een demo bij Weservit. Schrijf jezelf hier in voor een demo.


5. Een online werkplek is niet goedkoop

Wat mij enorm heeft verbaasd is dit vooroordeel. De digitalisering zorgt voor veel nieuwe oplossingen. Vrijwel altijd zijn dit slimmere oplossingen die je geld opleveren. Bij werken in de cloud is dit hetzelfde. Het is bijna gĂȘnant om te vertellen.. naast alle voordelen die een werken in de cloud biedt, is een het in bijna elke situatie ook nog een goedkopere oplossing. Zeker met de tijdelijk gratis maandelijkse proefperiode.

Wacht daarom niet langer. Ik weet dat je niet achter de feiten aan wilt lopen en dat je veiligheid belangrijk vindt. Klinkt dit alsof het voor je zou kunnen werken? Vraag dan een demo aan en ervaar het zelf.

 

Al meer dan 10 jaar helpt Weservit bedrijven bij het opzetten, verbeteren en onderhouden van ICT-omgevingen. Wil jij een vrijblijvend advies ontvangen over jouw ICT-omgeving? Vraag dan de Quickscan aan op www.weservit.nl/quickscan of neem contact op via de contactpagina. We helpen je graag op weg naar een betrouwbare ICT-omgeving.