Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze voorwaarden. - Sluiten

Wat is VoIP?

Wat is VoIP? VoIP is een afkorting voor Voice Over IP. Dit wil zeggen dat je via het IP-netwerk (en dus het internet) kunt telefoneren. Dit biedt ondernemers en het MKB veel voordelen. Bijvoorbeeld meer flexibiliteit, een hogere betrouwbaarheid en een garantie tot lagere kosten.

Wat is VoIP?

Je vestuurt via je internetverbinding al jaren e-mails. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding, een laptop en een e-mail. Natuurlijk is e-mailen goedkoper dan het versturen van post.

Bij VoIP werkt het op dezelfde manier. Door de nieuwe technieken telefoneer je via het internet. Je gebruikt hiervoor een deel van een virtuele telefooncentrale. Met je (mobiele) telefoon kan je via de virtuele telefooncentrale nog steeds iedereen bellen. Het tarief is alleen lager. Naast het lagere tarief heeft VoIP ook andere voordelen. Enkele voordelen zijn:

 – Altijd bereikbaar door je mobiele telefoon toe te voegen aan je netwerk;
 – Meer flexibiliteit doordat je eenvoudig gebruikers toevoegt en loskoppelt;
 – Altijd de nieuwste versie van de telefooncentrale door automatische updates;
 – De mogelijkheid tot beeldtelefonie waardoor je ook kunt video vergaderen;
 – Eenvoudig instellen en aanpassen van keuzemenu, gespreksopname, wachtrijen en openingstijden;
 – Goedkoper dan traditionele telefonie.

Is VoIP iets voor jouw?

Je hebt nu het antwoord op de vraag ‘Wat is VoIP’ en je weet welke voordelen het biedt. Op basis van je huidige telefoniekosten is de kostenbesparing voor jouw onderneming binnen een paar minuten berekend. Ben je benieuwd hoe veel kosten jij bijvoorbeeld kan besparen? Stuur ons een bericht. Daarmee maken we de berekening en beantwoorden we daarna je vragen.