Werken in de cloud [3 voordelen + 1 nadeel]

Wat maakt werken in cloud zo populair? En wat zijn de grootste voordelen? In dit artikel vind je de korte en duidelijke antwoorden. De drie voordelen op een rijtje. Lees verder.

 

Voordeel 1: Standaard back-ups van je bestanden

Door te werken in de cloud, is de back-up van je bestanden altijd goed geregeld. Iedere nacht wordt er automatisch een back-up van je bestanden en online werkomgeving gemaakt. Heb je per ongeluk iets verwijderd? Of een computer die crasht? Dat is geen enkel probleem. Binnen een paar minuten kan je via de back-up weer bij je oude bestanden. Zo ben je er als ondernemer van verzekerd dat nooit meer belangrijke bestanden kwijt raakt.

 

Voordeel 2: Betaal alleen wat je gebruikt

Bij werken in de cloud betaal je alleen voor hetgeen je gebruikt. Een medewerker minder? Of juist een medewerker erbij? Dan kan je de cloud omgeving in een paar klikken verkleinen of uitbreiden. Een grote investering of kosten voor onderhoud zijn hierdoor verleden tijd. Je betaalt altijd het afgesproken maandbedrag, al vanaf 29,99 euro per maand. Hierdoor kan je vooraf eenvoudig je kostenbesparing berekenen. Lees hier hoe we dit bij De Môskant hebben aangepakt.

 

Voordeel 3: Altijd, overal, op elk device bij je bestanden

Werken in de cloud biedt de flexibiliteit die precies bij het nieuwe werken past. Altijd, overal op elk device. Je kan op je computer, laptop en telefoon bij je bestanden. Gewoon op het werk, thuis of op een flexplek. En dat, op ieder moment van de dag. Wil je kijken hoe dat werkt? Vraag dan hier een demo aan.

 

Nadeel 1: Geen internet?

Werken in de cloud kan alleen met een verbinding met het internet. Gelukkig zijn veel kantoorpanden aangesloten met twee internetlijnen. Heb je toch een internetstoring? Dan kan je gebruik maken van een 4G wifi router. Hiermee creëer je een extra internetverbinding waardoor je gewoon aan de slag kunt.

 

Wil je werken in de cloud?

Wil je graag meer informatie ontvangen? Bekijk dan de werken in de cloud pagina of vraag hier de uitgebreide brochure aan.

 

Al meer dan 10 jaar helpt Weservit bedrijven bij het opzetten, verbeteren en onderhouden van ICT-omgevingen. Wil jij een vrijblijvend advies ontvangen over jouw ICT-omgeving? Vraag dan de Quickscan aan op www.weservit.nl/quickscan of neem contact op via de contactpagina. We helpen je graag op weg naar een betrouwbare ICT-omgeving.